top of page
Edunvalvonta

Opiskelijoiden edunvalvonta on yksi NuDen tärkeimmistä tehtävistä. NuDen edunvalvojat, jotka valitaan hallitukseen aina vuoden lopussa, ovat vastuussa oikeudenmukaisesta ja toimivasta opiskeluympäristöstä jokaiselle muotoiluopiskelijalle. Edunvalvojamme toimivat myös keskustelun aloittajina muotoilun laitoksen ja sen opiskelijoiden välillä. Yksi NuDen suurimmista edunvalvontatehtävistä on ollut tehdä päätöksenteosta läpinäkyvämpää koko opiskelijakunnallemme. Voit aina ottaa yhteyttä opiskelijaedustajiin, jos jokin opiskeluun- tai muotoilun laitokseen liittyvä asia askarruttaa mieltäsi.

Untitled_Artwork 1_edited_edited.jpg

Lucas Jordi Lassenius

BA Advocate

lucas.jordilassenius@aalto.fi

Roolit ja rakenteet joissa edunvalvonta vaikuttaa

Muotoilun laitos

Hallituksen lisäksi NuDen edunvalvojat tapaavat myös muotoilun laitoksen aka DoD:n. Kokouksissa on käyty läpi mm. opiskelijoiden kotipesien (Homebase) parantamista ja vuosittaisten Qualitypartyn järjestämistä.

Opintoneuvosto aka OPN

NuDen edunvalvojat osallistuvat myös opintoneuvoston kokouksiin, joissa he keskustelevat ajankohtaisista opiskeluun liittyvistä aiheista muiden Aallon edunvalvojien kanssa.


Hallopedit

Sinun ei myöskään tarvitse olla hallituksen edunvalvoja, jotta voit vaikuttaa yhteisiin asioihin. Hallinnon opiskelijaedustajat eli hallopedit kokoontuvat kattamaan erilaisia ​​opinto-ohjelmia ja tiedekuntaan liittyviä kehittämisideoita yhdessä laitosten edustajien kanssa. Myös NuDen edunvalvojat ovat perinteisesti osallistuneet muotoilun laitoksen kannalta tärkeitä asioita käsitteleviin toimielimiin. Näistä Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun akateemisen komitea eli TSAK on yksi merkittävimmistä. Sen vastuualueeseen kuuluu ehdotusten tekeminen yliopistokohtaisista opetussuunnitelmista, tutkintovaatimuksista ja pääsykriteereistä. Haku kaikkiin tehtäviin on avoin kaikille opiskelijoille ja se pidetään kunkin kalenterivuoden lopussa. Lisätietoja asiasta saa osoitteesta https://www.halloped.fi/fi

bottom of page